Ta strona wykorzystuje pliki cookie

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności

zamknij
MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA DROŻDZOWEGO BEZGLUTENOWA 200 g - CELIKO

MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA DROŻDŻOWEGO BEZGLUTENOWA 200 g - CELIKO



Przyjazne dla wegetarian

Przyjazne dla wegan

Bez glutenu

Dodaj do ulubionych
MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA DROŻDŻOWEGO BEZGLUTENOWA 200 g - CELIKO

MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA DROŻDŻOWEGO BEZGLUTENOWA 200 g - CELIKO

Akceptuję zasady polityki prywatności  

redeem Wartość produktu poniżej minimalnej wartości do naliczenia punktów. Dodaj większą ilość do koszyka i sprawdź liczbę punktów w podsumowaniu koszyka.


4,85 zł
Produkt dostępny

info Minimalna ilość zamówienia tego produktu wynosi 4.

  Darmowa dostawa

dla zamówień od 295 zł

  BLIK i płatności on-line

płatności on-line od Przelewy24

  InPost lub DHL

dogodny sposób dostawy

  Program partnerski

kupony rabatowe za EKO punkty

SKŁADNIKI
mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, glukoza, drożdże suszone 3 %, sól.

OPIS
Koncentrat ciasta drożdżowego w proszku do przygotowania słodkich ciast drożdżowych, babek, drożdżówek, pączków i racuchów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
Przygotować do ciasta drożdżowego
- 1 opakowanie koncentratu ciasta drożdżowego
- 2 JAJA*
- 50 g cukru
- 150 ml MLEKA**
- 30 g oleju lub roztopionego masła
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego Celiko
- owoce

Przygotować do kruszonki
- 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżka mąki ryżowej
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego Celiko
- 1 łyżeczka oleju lub roztopionego masła.

Wykonanie:
- Do miski przesiej koncentrat ciasta, dodaj cukier i cukier wanilinowy, wbij jaja/kleik z siemienia i wlej ciepłe mleko/wodę o temperaturze max. 30 °C
- Wyrabiaj mikserem ok. 3 min lub ręcznie, aż będzie gładka, jednolita, błyszcząca masa
- Wlej tłuszcz i wyrabiaj jeszcze ok. 2 minut
- Ciasto przełóż do foremki (średnica ok. 20 cm) nasmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 30 minut
- Z podanych składników zagnieć kruszonkę
- Na cieście rozłóż owoce i posyp kruszonką
- Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika, piecz w temperaturze 180 °C, około 40 minut (do suchego patyczka)
- Gotowe ciasto można dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować.

W wersji wegańskiej
- *2 łyżki siemienia lianego (16 g) zalej 100 ml ciepłej wody, odstaw na 3 minuty
- **100 ml ciepłej wody

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g koncentratu ciasta
Wartość energetyczna: 1507 kJ/360 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 83 g
w tym cukry: 5,0 g
Białko: 4,2 g
Sól: 0,25 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO i ich produkty pochodne.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
CELIKO
BP_31339
5900038001022
212 szt.

Opis

Wegetariański
Tak
Wegański
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Bez glutenu (deklaracja)
Tak
Gwarantowany termin przydatności
90 dni
Masa netto
200 g
Bez cukru (w składnikach)
Tak
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA DROŻDŻOWEGO BEZGLUTENOWA 200 g - CELIKO

4,85 zł