Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Zamiennik mięsa mielonego bez SOI, jest roślinny i naturalny, bogaty w białko, bezglutenowy i wzbogacony kulturami bakterii LactoSpore®. LactoSpore® to tworzący przetrwalniki szczep bakterii Bacillus coagulans, który jest odporny na ekstremalne warunki, m.in. na wysokie temperatury i kwasy żołądkowe. Dawka kultur bakterii w produkcie odpowiada rekomendowanej dawce kultur dla 400 g jogurtu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mieszankę zalej 250 ml gorącej wody, dodaj łyżkę oleju i wymieszaj. Odczekaj 5 minut, a następnie przyrządzaj jak mięso mielone. Uformuj w pulpety lub burgery, lub też podsmaż luzem do spaghetti bolognese, lasagne, chili con carne czy tacos.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki Wartość energetyczna: 1486 kJ / 352 kcal Tłuszcz: 3,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 33 g w tym cukry: 4,1 g Błonnik: 12 g Białko: 41 g Sól: 2,1 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać GORCZYCĘ, SELER, NASIONA SEZAMU, orzechy
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu