Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Mieszanka piekarnicza bezglutenowa do wypieku chleba razowego jest to produkt otrzymany w wyniku zmieszania w mieszalniku półproduktów w określonych recepturą proporcjach.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przygotuj: 420 ml wody, 3 łyżki oleju, 2 łyżeczki octu, foremkę • Przygotuj foremkę do chleba, natłuść i obsyp mąką bezglutenową, • Suchą mieszankę przesyp do wysokiej miski i dokładnie ją przemieszaj, • Mieszając dodaj do masy 3 łyżki oleju, 420 ml wody oraz 2 łyżeczki octu, • Ciasto dokładnie wyrabiaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji, • Pozostaw ciasto w misce na około 10 minut w ciepłym miejscu, • Po upływie czasu, wyrabiaj ciasto jeszcze przez około 2 minuty, • Następnie przełóż masę ciasta do przygotowanej formy, • Foremkę przykryj ściereczką i odłóż w ciepłe miejsce na około 20 minut, • Rozgrzej piekarnik z funkcją termoobiegu do 200°C, • Wstaw foremkę do piekarnika i piecz przez 20 minut, • Zwiększ temperaturę na 225 - 230°C i piecz chleb przez kolejne 7 minut, • Po upływie czasu, wyłącz piekarnik i studź chleb w foremce około 5 min, • Wyjmij chleb z foremki i studź przez około 15 minut tak aby odparował.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1418 kJ / 338 kcal Tłuszcz: 3,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 73 g w tym cukry: 4,2 g Błonnik: 5,2 g Białko: 6,2 g Sól: 2,9 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu