Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Ekologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych - Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek do sosów, dresingów, zup, dżemów czy deserów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA należy rozpuścić 1 g gumy guar (1/4 łyżeczki) w 100 g zagęszczanego produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 843 kJ/209 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 1,0 g w tym cukry: 0,9 g Błonnik: 88 g Białko: 5,7 g Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.