Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
redeem
Wartość produktu poniżej minimalnej wartości do naliczenia punktów. Dodaj większą ilość do koszyka i sprawdź liczbę punktów w podsumowaniu koszyka.
SKŁADNIKI ciasto makaronowe 72 % [semolina z PSZENICY twardej (Triticum durum), masa JAJOWA pasteryzowana* 19,4 %]; nadzienie grzybowe 28 % [bułka tarta (mąka PSZENNA, sól), SER Ricotta 29,5 % (MLEKO, SERWATKA z MLEKA, sól), olej słonecznikowy, aromaty, sól, borowiki w proszku 3 %, przyprawy]. (*z jaj od kur z chowu ściółkowego)
OPIS Produkt pasteryzowany, suszony. Tortellini Novelle to małe pierożki z makaronowego ciasta jajecznego z nadzieniem grzybowym, które smakują wyśmienicie zarówno na gorąco w zupie, jak również na zimno jako składnik sałatek warzywnych, czy serowych. Produkowane są we Włoszech z najwyższej jakości PSZENICY durum, oraz z jaj od kur z chowu ściółkowego. Nie zawierają oleju palmowego i konserwantów. To właśnie dzięki naturalnym składnikom tortellini Novelle jest tak smaczne. Produkt nie wymaga przetrzymywania w lodówce i gotuje się ok 14 minut w osolonej wodzie.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1,5 litra wody na 100 g tortellini. 2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia. 3. Gotować 14 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. 4. Po ugotowaniu tortellini odcedzić i podawać.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g przed ugotowaniem Wartość energetyczna: 1512 kJ/358 kcal Tłuszcz: 7,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g Węglowodany: 58 g w tym cukry: 1,9 g Błonnik: 3,6 g Białko: 14 g Sól: 2,1 g
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać SOJĘ i gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.