Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Plemię Kayappo to jedno z rdzennych plemion Amazońskich, które zamieszkuje obszary Brazylii. Kayappo mają głęboką więź z ich środowiskiem lasów deszczowych i z rzeką Amazonką oraz umiejętność korzystania z darów natury w codziennej kuchni. Tradycyjny gulasz gotowany na bazie napoju kokosowego, pomidorów, pieczonej papryki to "moqueca". Aksamitną konsystencję nadaje temu daniu rozpływający się banan, powolny nurt utrzymują prażone orzeszki ziemne. Ugotuj ryż i podaj je razem.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Porada degustacyjna: aby w pełni cieszyć się aromatami i smakami potrawy, zalecam jej delikatne podgrzanie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 356 kJ / 85 kcal Tłuszcz: 5,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,0 g Węglowodany: 8,6 g w tym cukry: 0,1 g Białko: 2,4 g Sól: 0,1 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SOJĘ, GORCZYCĘ, SELER, ORZECHY, nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.