Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Małe pierożki z makaronowego ciasta z nadzieniem grzybowym. Pakowano w atmosferze ochronnej. Opakowanie zawiera porcję na 2-3 osoby.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Zagotować 2,5 litra wody z dodatkiem soli (1 łyżka na 1 litr wody) 2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia 3. Gotować 12 - 15 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając 4. Po ugotowaniu tortellini odcedzić i podawać
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g przed ugotowaniem Wartość energetyczna: 1232 kJ/292 kcal Tłuszcz: 4,3 g w tym kwasy nasycone: 0,8 g Węglowodany: 53 g w tym cukry: 1,9 g Błonnik: 3,4 g Białko: 8,6 g Sól: 0,91 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SELER, mleko.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce.