Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Ważnym elementem kultury Bieszczad są Bojkowie, jedna z unikalnych grup etnicznych Karpat Wschodnich. W Sanoku warto odwiedzić skansen etnograficzny, gdzie zobaczysz tradycyjne bojkowskie chaty. Jeśli fascynuje Cię odkrywanie miejsc z duszą, wybierz się do źródeł Sanu, gdzie kiedyś istniała bojkowska wieś Sianki. To miejsce na samym krańcu Bieszczad, gdzie nie prowadzi żadna droga. Zatrzymaj się tam i poczuj ciszę, która może naprawdę poruszyć.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Porada degustacyjna: aby w pełni cieszyć się aromatami i smakami potrawy, zalecam jej delikatne podgrzanie.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 159 kJ / 38 kcal Tłuszcz: 0,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 6,6 g w tym cukry: 0,1 g Białko: 1,5 g Sól: 0,1 g