Ta strona wykorzystuje pliki cookie

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności

zamknij
HERBATA CZARNA WAKOUCHA BIO 60 g - MOYA MATCHA

HERBATA CZARNA WAKOUCHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA



Certyfikat produkcji ekologicznej

Przyjazne dla wegetarian

Przyjazne dla wegan

Dodaj do ulubionych
HERBATA CZARNA WAKOUCHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA

HERBATA CZARNA WAKOUCHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA

Akceptuję zasady polityki prywatności  

redeem Za ten produkt możesz otrzymać 3 pkt EKO.


37,49 zł
Produkt dostępny

  Darmowa dostawa

dla zamówień od 295 zł

  BLIK i płatności on-line

płatności on-line od Przelewy24

  InPost lub DHL

dogodny sposób dostawy

  Program partnerski

kupony rabatowe za EKO punkty

SKŁADNIKI
herbata czarna wakoucha* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Smak tej czarnej herbaty liściastej jest wyrafinowany, delikatnie kwiatowy z wyczuwalnymi nutami miodu i przypraw.
Słowo „kou-cha” tłumaczy się jako „herbatę o kolorze karmazynu”. To określenie wakoucha zawdzięcza miękkiej japońskiej wodzie, którą susz barwił na odcień ciemnej czerwieni z domieszką błękitu. Również dlatego w przeszłości była ona nazywana herbatą czerwoną. Po zaparzeniu wodą o średniej twardości, bardziej typową dla krajów Europy, napar z wakouchy nabiera intensywnego koloru ciemnego bursztynu.
Moya Wakoucha pochodzi z regionu Mie na wyspie Honsiu.
Czarna herbata wakoucha sprawdzi się jako towarzyszka posiłków oraz deserów, których słodycz przełamie swoim smakiem.
Jak każda czarna herbata, także wakoucha po zbiorach jest suszona, a następnie poddawana procesowi fermentacji, co odróżnia ją od herbaty zielonej. Wynikiem tego procesu jest jej ciemny kolor, lekko ziemisty smak i niższa zawartość kofeiny niż na przykład w zielonej senchy.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
3 g herbaty wsypać do filiżanki i zalać 150 ml wody o temperaturze 90-95 stopni Celsjusza. Czas parzenia: 3-4 minuty.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
MOYA MATCHA
BP_21927
5903849453141
49 szt.

Opis

Wegetariański
Tak
Wegański
Tak
Certyfikat bio
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Gwarantowany termin przydatności
120 dni
Masa netto
60 g
Kraj pochodzenia składników
Japonia
Bez cukru (w składnikach)
Tak
Targi bio planet 2024
TARGI BIO PLANET
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

HERBATA CZARNA WAKOUCHA JAPOŃSKA BIO 60 g - MOYA MATCHA

37,49 zł