Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
redeem
Wartość produktu poniżej minimalnej wartości do naliczenia punktów. Dodaj większą ilość do koszyka i sprawdź liczbę punktów w podsumowaniu koszyka.
SKŁADNIKI mąka z groszku zielonego*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Wysoka zawartość białka. Wysoka zawartość tiaminy, fosforu, żelaza i kwasu foliowego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przed spożyciem gotować 5 - 8 minut w zależności od formy (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1459 kJ/345 kcal Tłuszcz: 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 55 g w tym cukry: 6,6 g Błonnik: 9,0 g Białko: 22 g Sól: 0,01 g Żelazo: 5,6 mg (40 %)** Fosfor: 388 mg (55 %)** Kwas foliowy: 57,2 ug (29 %)** Tiamina: 0,6 mg (55 %)** ** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać JAJA i ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.