Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
redeem
Wartość produktu poniżej minimalnej wartości do naliczenia punktów. Dodaj większą ilość do koszyka i sprawdź liczbę punktów w podsumowaniu koszyka.
SKŁADNIKI semolina (mąka z PSZENICY durum*), woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Makaron w postaci dużych, prostokątnych płatów do przygotowania lasagne
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Nie wymaga wstępnego gotowania. Na natłuszczonej blaszce ułożyć warstwę lasagne, zalać sosem beszamelowym lub pomidorowym i tak kolejno układać warstwy. Górna warstwa musi być całkowicie przykryta sosem i serem. Piec w piekarniku w temperaturze 200℃ przez 30 min.
Propozycja podania: Przygotuj dodatkowo: 2 łyżki oliwy z oliwek, 60 g MASŁA, 4 łyżki mąki, 600 ml MLEKA, 1 duża cebula pokrojona w kostkę, 1 ząbek czosnku krojony, 120 g marchwi pokrojonej w kostkę, 2 łodygi selera pokrojone, 1 puszka soczewicy, 400 g pomidorów pokrojonych, 70 g przecieru pomidorowego, 2 łyżki pietruszki, 200 g startego parmezanu.
1.Przygotuj sos beszamel, rozpuszczając MASŁO w rondlu, ubijając przesianą mąkę z masłem, aż się połączy. Dodaj zimne MLEKO i mieszaj, aż sos się ugotuje. Wyłącz ogień, gdy sos będzie gładki. Dodaj sól i pieprz do smaku. 2.Podsmaż cebulę, czosnek i przecier pomidorowy na oleju, aż kolor przecieru stanie się jaśniejszy. Dodaj warzywa, soczewicę i pokrojone pomidory. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. 3.Nasmaruj olejem prostokątne naczynie do pieczenia i układaj warstwami lasagne, sos beszamel, lasagne, nadzienie, aż wykorzystasz wszystkie składniki. Przykryj serem i wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 200℃ na 30 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1490 kJ / 352 kcal Tłuszcz - 1,5 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0,3 g Węglowodany - 72 g w tym cukry - 3,2 g Błonnik - 3,0 g Białko - 12 g Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać JAJA, SOJĘ, gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu