Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI ekologiczny olej rzepakowy rafinowany tłoczony na zimno.
OPIS Olej rzepakowy o wysokiej zawartości witaminy E i K. Źródło kwasów tłuszczowych omega-3 i kwasu oleinowego. Odpowiedni do przygotowania różnego rodzaju potraw zimnych i gorących w temperaturze nieprzekraczającej 220 stopni Celsjusza. Można go mieszać z innymi olejami dzięki czemu powstają ciekawe kompozycje smakowe.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 3700 kJ/900 kcal Tłuszcz: 99 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,56 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 66,48 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 23,39 g Węglowodany: 0 g w tym cukry: 0 g Białko: 0 g Sól: 0 g omega-3: 5,52 g Kwas oleinowy: 61,76 g Witamina E: 15,87 mg (132 %)** Witamina K: 72,3 µg (96,4 %)**
** - dzienna referencyjna wartość spożycia witamin (dla osoby dorosłej)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 1,5 miesiąca od otwarcia.