Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
SKŁADNIKI woda, kurczak* (22 %), cebula*, marchewka*, ziemniaki*, por*, oliwa z oliwek extra virgin*, wodorosty wakame*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Gotowy do użycia bulion z kurczaka, który zawiera najlepsze warzywa z upraw ekologicznych. Warzywa te są dokładnie myte i zanurzane w zimnej wodzie, następnie dodawane są oliwa z oliwek i szczypta soli i gotowane na wolnym ogniu przez ponad 3 godziny. Zaleca się używać go do przygotowania różnych przepisów, takich jak: ryże, zupy, gulasze itp. Bielszy kolor bulionu Aneto to charakterystyczna cecha tego produktu, wynikająca z procesu homogenizacji poprzedzającego obróbkę cieplną. Homogenizacja zapewnia stabilność, jednolitość oraz naturalność produktu, zachowując optymalny profil organoleptyczny i wartość odżywczą składników przez cały okres przydatności do spożycia. Zjawisko to jest typowe dla bulionów, które zawierają naturalne składniki bogate w substancje stałe i tłuszcze.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 42 kJ/10 kcal Tłuszcz: 0,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 0,3 g w tym cukry: 0,1 g Błonnik: 0,1 g Białko: 0,6 g Sól: 0,08 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać seler
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce (+4°C) do 4 dni; w zamrażarce (-18°C) do 1 miesiąca.