MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA UNIWERSALNA BEZGLUTENOWA 500 g - GLUTENEX
Przyjazne dla wegetarian
Przyjazne dla wegan
Bez glutenu
Dodaj do ulubionych
1 EKO pkt.
Za ten produkt możesz otrzymać
12,76 zł
Darmowa dostawa
dla zamówień od 295 zł
BLIK i płatności on-line
płatności on-line od Przelewy24
InPost lub DHL
dogodny sposób dostawy
Program partnerski
kupony rabatowe za EKO punkty
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana, skrobia PSZENNA bezglutenowa, błonnik roślinny, substancje zagęszczające: guma guar i sól sodowa karboksymetylocelulozy, guma celulozowa; glukoza, cukier, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. 500 g mieszanki wymieszać z 8 g drożdży instant. Dodać 15 g cukru, 5 g soli, 20 g oleju i 500 g wody o temperaturze 35°C. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
2. Ciasto umieścić w wysmarowanych olejem formach do 1/3 ich wysokości. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 20 minut.
3. Na dolną półkę piekarnika wstawić blachę i nagrzać go do 240°C.
4. Wyrośnięte ciasto posmarować wodą, wstawić do nagrzanego piekarnika. Na umieszczoną blachę wlać 100 ml zimnej wody w celu zaparowania.
5. Chleb wypiekać przez 35 - 45 minut. Mieszankę można zastosować do zagęszczania sosów, sporządzania naleśników, pierogów, makaronów i ciast.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1518 kJ/358 kcal
Tłuszcz: 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 85 g
w tym cukry: 2,0 g
Białko: <0,5 g
Só: 0,19 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać JAJA, MLEKO, SOJĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, SEZAM
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
skrobia kukurydziana, skrobia PSZENNA bezglutenowa, błonnik roślinny, substancje zagęszczające: guma guar i sól sodowa karboksymetylocelulozy, guma celulozowa; glukoza, cukier, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. 500 g mieszanki wymieszać z 8 g drożdży instant. Dodać 15 g cukru, 5 g soli, 20 g oleju i 500 g wody o temperaturze 35°C. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
2. Ciasto umieścić w wysmarowanych olejem formach do 1/3 ich wysokości. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 20 minut.
3. Na dolną półkę piekarnika wstawić blachę i nagrzać go do 240°C.
4. Wyrośnięte ciasto posmarować wodą, wstawić do nagrzanego piekarnika. Na umieszczoną blachę wlać 100 ml zimnej wody w celu zaparowania.
5. Chleb wypiekać przez 35 - 45 minut. Mieszankę można zastosować do zagęszczania sosów, sporządzania naleśników, pierogów, makaronów i ciast.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1518 kJ/358 kcal
Tłuszcz: 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 85 g
w tym cukry: 2,0 g
Białko: <0,5 g
Só: 0,19 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać JAJA, MLEKO, SOJĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, SEZAM
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
BP_40481
5901866000843
35 szt.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Wegański
- Tak
- Bez glutenu (w składnikach)
- Tak
- Bez glutenu (deklaracja)
- Tak
- Gwarantowany termin przydatności
- 180 dni
- Masa netto
- 500 g
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.