Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Mieszanka do przygotowania chleba z nasion konopi siewnych, bez zbóż i nabiału.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1.Przygotuj 125 ml wrzątku, 2 jajka, łyżkę octu lub soku z cytryny 2. Masę konopną z woreczka wewnątrz opakowania umieść w misce i miksując dodaj 125 ml wrzątku. 3. Do masy dodaj 2 jajka, sypką zawartość opakowania i miksuj, aż będzie gładka. 4. Dodaj łyżkę octu lub soku z cytryny i intensywnie miksuj. 5.Przelej ciasto do natłuszczonej i oprószonej mąką podłużnej foremki (najlepiej 600 ml). 6.Wstaw do nagrzanego piekarnika (175 °C) i piecz około 50 min. 7.Wbij drewniany patyczek w środek chleba, jeśli ciasto przylepia się, piecz kolejne 10 min. Powtarzaj do uzyskania suchego patyczka. 8. Upieczony chleb odstaw w foremce do wystudzenia na min. 2 godziny. Dłuższe chłodzenie ułatwia wyjęcie i krojenie chleba.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po przyrządzeniu Wartość energetyczna: 1758 kJ / 484 kcal Tłuszcz: 33 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g Węglowodany: 3,0 g w tym cukry: 2,0 g Błonnik: 6,0 g Białko: 19 g Sól: 2,0 g
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu. Po wypieczeniu zabezpiecz folią i przechowuj w temperaturze pokojowej 2 dni, a w lodówce do 5 dni.