Poprzedni
Następny

MAKARON (Z PŁASKURKI RAZOWY) SPAGHETTI BIO 500 g - ALCE NERO

14,99 zł
Brutto
EAN13 8009004120013 Marka ALCE NERO (włoskie produkty)
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY płaskurki pełnoziarnista*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna - 1539 kJ/342 kcal
Tłuszcz - 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 67 g
wtym cukry - 2,9 g
Błonnik - 5,7 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent / dystrybutor – nazwa i adres ALCE NERO S.P.A, VIA PALAZZETTI 5C, 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO)
WEGAŃSKI Tak
WEGETARIAŃSKI Tak
BEZ GLUTENU (w składnikach) Nie
CERTYFIKAT BIO Tak
Gwarantowany termin przydatności 120 dni
BEZ CUKRU (w składnikach) Tak