Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
redeem
Wartość produktu poniżej minimalnej wartości do naliczenia punktów. Dodaj większą ilość do koszyka i sprawdź liczbę punktów w podsumowaniu koszyka.
OPIS Novelle Makaron Razowy Pióra z mąki z pełnego przemiału to doskonałe urozmaicenie codziennej diety dzięki zawartości cennego dla organizmu błonnika pokarmowego i składników mineralnych takich jak fosfor i mangan. Im mniejszy jest stopień przemiału ziarna, zawierającego w swych zewnętrznych częściach cenne składniki odżywcze, tym większa jest wartość żywieniowa produktów zbożowych. Makarony Novelle Razowe, dzięki przygotowaniu z mąk z pełnego przemiału odznaczają się wyższą zawartością witamin, składników mineralnych i błonnika pokarmowego. Opakowanie zawiera 4 porcje produktu po ugotowaniu. 100 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 200 g makaronu po ugotowaniu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu. 2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. 3. Gotować 10 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. 4. Po ugotowaniu makaron odcedzić, spłukać wodą i podawać.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu Wartość energetyczna: 661 kJ/156 kcal Tłuszcz: 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 28 g w tym cukry: 0,8 g Błonnik: 3,3 g Białko: 6,9 g Sól: <0,01 g Fosfor: 118 mg (17 %)* Mangan: 1,39 mg (70 %)*
* - dzienne referencyjne wartości spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać jaja.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.