local_mall
Koszyk
0 szt.
5,27 zł
Darmowa dostawa
dla zamówień od 295 zł
BLIK i płatności on-line
płatności on-line od Przelewy24
InPost lub DHL
dogodny sposób dostawy
Program partnerski
kupony rabatowe za EKO punkty
SKŁADNIKI
Mąka pełnoziarnista z PSZENICY twardej (Triticum durum), mąka PSZENNA pełnoziarnista.
OPIS
Novelle Makaron Razowy Pióra z mąki z pełnego przemiału to doskonałe urozmaicenie codziennej diety dzięki zawartości cennego dla organizmu błonnika pokarmowego i składników mineralnych takich jak fosfor i mangan.
Im mniejszy jest stopień przemiału ziarna, zawierającego w swych zewnętrznych częściach cenne składniki odżywcze, tym większa jest wartość żywieniowa produktów zbożowych.
Makarony Novelle Razowe, dzięki przygotowaniu z mąk z pełnego przemiału odznaczają się wyższą zawartością witamin, składników mineralnych i błonnika pokarmowego.
Opakowanie zawiera 4 porcje produktu po ugotowaniu. 100 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 200 g makaronu po ugotowaniu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
3. Gotować 10 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Po ugotowaniu makaron odcedzić, spłukać wodą i podawać.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 661 kJ/156 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 6,9 g
Sól: <0,01 g
Fosfor: 118 mg (17 %)*
Mangan: 1,39 mg (70 %)*
* - dzienne referencyjne wartości spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać jaja.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.
Mąka pełnoziarnista z PSZENICY twardej (Triticum durum), mąka PSZENNA pełnoziarnista.
OPIS
Novelle Makaron Razowy Pióra z mąki z pełnego przemiału to doskonałe urozmaicenie codziennej diety dzięki zawartości cennego dla organizmu błonnika pokarmowego i składników mineralnych takich jak fosfor i mangan.
Im mniejszy jest stopień przemiału ziarna, zawierającego w swych zewnętrznych częściach cenne składniki odżywcze, tym większa jest wartość żywieniowa produktów zbożowych.
Makarony Novelle Razowe, dzięki przygotowaniu z mąk z pełnego przemiału odznaczają się wyższą zawartością witamin, składników mineralnych i błonnika pokarmowego.
Opakowanie zawiera 4 porcje produktu po ugotowaniu. 100 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 200 g makaronu po ugotowaniu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
3. Gotować 10 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Po ugotowaniu makaron odcedzić, spłukać wodą i podawać.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 661 kJ/156 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 6,9 g
Sól: <0,01 g
Fosfor: 118 mg (17 %)*
Mangan: 1,39 mg (70 %)*
* - dzienne referencyjne wartości spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać jaja.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.
BP_33630
5900354036302
157 szt.
Opis
- Wegetariański
- Tak
- Wegański
- Tak
- Masa netto
- 400 g
- Bez cukru (w składnikach)
- Tak
- Producent / dystrybutor – nazwa i adres
- Wyprodukowano we Włoszech na zlecenie MP Trade Sp. z o.o., ul. Dwernickiego 5, 21-450 Stoczek Łukowski
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.