Ta strona wykorzystuje pliki cookie

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności

zamknij
MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA KORZENNEGO BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO

MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA KORZENNEGO BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO (PRODUKT SEZONOWY)



Przyjazne dla wegetarian

Przyjazne dla wegan

Bez glutenu

Dodaj do ulubionych
MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA KORZENNEGO BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO (PRODUKT SEZONOWY)

MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA KORZENNEGO BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO (PRODUKT SEZONOWY)

Akceptuję zasady polityki prywatności  

redeem Wartość produktu poniżej minimalnej wartości do naliczenia punktów. Dodaj większą ilość do koszyka i sprawdź liczbę punktów w podsumowaniu koszyka.


7,78 zł
Produkt dostępny

  Darmowa dostawa

dla zamówień od 295 zł

  BLIK i płatności on-line

płatności on-line od Przelewy24

  InPost lub DHL

dogodny sposób dostawy

  Program partnerski

kupony rabatowe za EKO punkty

SKŁADNIKI
cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, błonnik kakaowy, cynamon, difosforany: regulator kwasowości; węglany sodu: substancja spulchniająca; aromat, sól, guma ksantanowa: substancja zagęszczająca.

OPIS
Koncentrat ciasta w proszku do wypieku ciast korzennych.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
**** Ciasto marchewkowe z kremem
Przygotować do ciasta
- 1 opakowanie koncentratu ciasta 300 g
- 2 jaja
- 130 ml oleju
- 50 ml wody/mleka
- 300 g marchewki startej na dużych oczkach

Przygotować do kremu
- 400 ml śmietanki kremówki
- 250 g serka mascarpone
- 3 łyżki cukru pudru

Wykonanie ciasta:
- Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać JAJA, MLEKO i olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3 minut, dodać marchewkę i wymieszać łopatką lub łyżką
- Masę wylać do foremki 20 x 20 cm. Wstawić ciasto do nagrzanego do temperatury 180°C piekarnika i piec ok. 60 minut (do suchego patyczka). Wyjąć i ostudzić na kratce.

Wykonanie kremu:
- Śmietankę kremówkę zmiksować z mascarpone na gęsty krem. Dodać przesiany cukier puder i delikatnie wymieszać
- Ciasto przeciąć, warstwy posmarować kremem i złożyć.


**** Ciasto z jabłkami i orzechami
Przygotować do ciasta z jabłkiem i orzechami
- 1 opakowanie koncentratu ciasta 300 g
- 2 jaja
- 100 ml oleju
- 50 ml wody/mleka
- 500 g jabłka pokrojonego w kostkę (10 x 10 mm)
- 1/2 szklanki rozdrobnionych orzechów

Wykonanie:
- Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać JAJA, wodę i olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3 minut. Dodać jabłka, ORZECHY i wymieszać
- Masę wylać do foremki 20 x 20 cm
- Wstawić ciasto do nagrzanego do temperatury 180°C piekarnika i piec ok. 60 minut. Wyjąć i ostudzić na kratce.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g koncentratu ciasta
Wartość energetyczna: 1540 kJ/363 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 86 g
w tym cukry: 33 g
Błonnik: 1,2 g
Białko: 3,1 g
Sól: 1,1 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO i ich produkty pochodne.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

CELIKO
BP_31341
5900038001206
180 szt.

Opis

Wegetariański
Tak
Wegański
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Bez glutenu (deklaracja)
Tak
Gwarantowany termin przydatności
90 dni
Masa netto
300 g
Producent / dystrybutor – nazwa i adres
Celiko SA ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA KORZENNEGO BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO (PRODUKT SEZONOWY)

7,78 zł