Ta strona wykorzystuje pliki cookie

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności

zamknij
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA ŚNIADANIOWEGO BEZGLUTENOWA 500 g - GRANO

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA ŚNIADANIOWEGO BEZGLUTENOWA 500 g - GRANO



Przyjazne dla wegetarian

Przyjazne dla wegan

Bez glutenu

Dodaj do ulubionych
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA ŚNIADANIOWEGO BEZGLUTENOWA 500 g - GRANO

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA ŚNIADANIOWEGO BEZGLUTENOWA 500 g - GRANO

Akceptuję zasady polityki prywatności  

redeem Wartość produktu poniżej minimalnej wartości do naliczenia punktów. Dodaj większą ilość do koszyka i sprawdź liczbę punktów w podsumowaniu koszyka.


9,74 zł
Produkt dostępny

  Darmowa dostawa

dla zamówień od 295 zł

  BLIK i płatności on-line

płatności on-line od Przelewy24

  InPost lub DHL

dogodny sposób dostawy

  Program partnerski

kupony rabatowe za EKO punkty

SKŁADNIKI
mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, cukier, sól, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym, drożdże piekarnicze suche.

OPIS
Mieszanka piekarnicza bezglutenowa do wypieku chleba śniadaniowego jest to produkt otrzymany w wyniku zmieszania w mieszalniku półproduktów w określonych recepturą proporcjach.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotuj: 470 ml wody, 30 g oleju (3 łyżki), foremkę keksową
• Zawartość opakowania przesypać do miski i delikatnie przemieszać,
• Dodać 470 ml wody i 30 g oleju,
• Dokładnie wyrobić ciasto i pozostawić do wyrośnięcia na około 30 minut w ciepłym miejscu,
• Po tym czasie ciasto wyrabiać jeszcze przez około 2 minuty i przełożyć do formy keksowej wysmarowanej wcześniej masłem i wysypanej dowolną mąką bezglutenową,
• Cisto pozostawić do wyrośnięcia na kolejne 20 minut,
• Po tym czasie formę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w temperaturze 200°C. Następnie zwiększyć temperaturę do 220°C i piec chleb jeszcze przez 7 minut,
• Wyjąc chleb z foremki i studzić przez około 15 minut tak aby odparował.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g produktu suchego
Wartość energetyczna: 1431 kJ / 338 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 79 g
w tym cukry: 8,3 g
Błonnik: 1,0 g
Białko: 4,7 g
Sól: 2,0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

GRANO
BP_43288
5902560393408
10 szt.

Opis

Wegetariański
Tak
Wegański
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Bez glutenu (deklaracja)
Tak
Gwarantowany termin przydatności
90 dni
Masa netto
500 g
Producent / dystrybutor – nazwa i adres
Młyn Niedźwiady A.Siewkowski Spółka komandytowa, 59a, 62-800 Niedźwiady
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA ŚNIADANIOWEGO BEZGLUTENOWA 500 g - GRANO

9,74 zł