Ta strona wykorzystuje pliki cookie

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności

zamknij
MIESZANKA NA SERNIKOBROWNIE BEZGLUTENOWA BIO 420 g - BIOVEGAN

MIESZANKA NA SERNIKOBROWNIE BEZGLUTENOWA BIO 420 g - BIOVEGAN



Certyfikat produkcji ekologicznej

Przyjazne dla wegetarian

Przyjazne dla wegan

Bez glutenu

Dodaj do ulubionych
MIESZANKA NA SERNIKOBROWNIE BEZGLUTENOWA BIO 420 g - BIOVEGAN

MIESZANKA NA SERNIKOBROWNIE BEZGLUTENOWA BIO 420 g - BIOVEGAN

Akceptuję zasady polityki prywatności  

redeem Za ten produkt możesz otrzymać 2 pkt EKO.


23,06 zł
Produkt dostępny

  Darmowa dostawa

dla zamówień od 295 zł

  BLIK i płatności on-line

płatności on-line od Przelewy24

  InPost lub DHL

dogodny sposób dostawy

  Program partnerski

kupony rabatowe za EKO punkty

SKŁADNIKI
mieszanka do wypieku brownie [surowy cukier trzcinowy*, mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, skrobia z tapioki*, kakao*¹ w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 7 %, czekolada "couverture"*¹ 5 % (miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*), czekolada "couverture"*² 2,5 % (miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, cukier kokosowy*), substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; sól, łuski babki płesznik*, substancja zagęszczająca: guma guar*], mieszanka do wypieku sernika [surowy cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, skórka cytryny*, wanilia Bourbon w proszku* 0,1 %]. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
¹Masa kakaowa min. 54 %, ²Masa kakaowa min. 88 %

OPIS
Odkryj wyjątkową mieszankę, która łączy dwa uwielbiane ciasta w jednym pysznym wypieku! Mieszanka do sernikobrownie to idealne rozwiązanie dla tych, którzy pragną zachwycić swoich bliskich kremowym sernikiem i intensywnie czekoladowym brownie w jednym cieście. Wystarczy kilka prostych kroków, aby stworzyć deser, który podbije serca każdego miłośnika słodkości. Doskonały na rodzinne spotkania, święta lub chwile przyjemności tylko dla siebie. Odpowiedni dla wegan. Opakowanie zawiera 2 saszetki produktu - 320 g mieszanki do przygotowania brownie i 100 g mieszanki do przygotowania sernika. 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wegetariańskie sernikobrownie
Potrzebujesz dodatkowo: 150 ml MLEKA, 80 g miękkiego MASŁA, 200 g odtłuszczonego twarogu, 150 g jogurtu naturalnego (3,8 % tłuszczu), 1 jajko, forma do pieczenia (20 x 20 cm), mikser ręczny z trzepaczką
1.Rozgrzej piekarnik do 170°C z grzaniem góra/dół lub do 150°C z termoobiegiem i dobrze natłuść formę do pieczenia. Opcjonalnie można je także posypać mąką.
2.Do miski wsyp mieszankę do wypieku brownie, MLEKO i masło. Wymieszaj wszystko mikserem ręcznym z trzepaczką na średnich obrotach, aż powstanie jednolita masa (ok. 1 minuta). Ciasto wlej do natłuszczonej formy do pieczenia i lekko wyrównaj.
3.Do drugiej miski wsypać mieszankę do wypieku sernika, odtłuszczony twaróg, JOGURT i jajko. Wymieszaj wszystko mikserem ręcznym z trzepaczką na najniższych obrotach, aż masa będzie gładka. Rozmaruj masę na ciasto brownie i delikatnie wymieszaj obie masy widelcem.
4.Piec ciasto na środkowym ruszcie piekarnika, uprzednio nagrzanym do 150°C lub w nagrzanym piekarniku do 170°C z funkcją góra/dół przez ok. 50 minut.
5.Po upieczeniu pozwól ciastu ostygnąć. Gdy ostygnie można je ostrożnie pokroić na kawałki i wyjąć z formy.

Wegańskie sernikobrownie
Potrzebujesz dodatkowo: 150 ml napoju sojowego, 80 g miękkiej margaryny, 400 g wegańskiej alternatywy dla twarogu lub jogurtu, formę do pieczenia (20 x 20 cm), mikser ręczny z trzepaczką
1.Rozgrzej piekarnik do 170°C z grzaniem góra/dół lub do 150°C z termoobiegiem i dobrze natłuść formę do pieczenia. Opcjonalnie można je także posypać mąką.
2.Do miski wsyp mieszankę do wypieku brownie, napój SOJOWY i margarynę. Wymieszaj wszystko mikserem ręcznym z trzepaczką na średnich obrotach, aż powstanie jednolita masa (ok. 1 minuta). Ciasto wlej do natłuszczonej formy do pieczenia i lekko wyrównaj.
3.Do drugiej miski wsypać mieszankę do wypieku sernika, wegańską alternatywę dla twarogu lub jogurtu. Wymieszaj wszystko mikserem ręcznym z trzepaczką na najniższych obrotach, aż masa będzie gładka. Rozmaruj masę na ciasto brownie i delikatnie wymieszaj obie masy widelcem.
4.Piec ciasto na środkowym ruszcie piekarnika, uprzednio nagrzanym do 150°C lub w nagrzanym piekarniku do 170°C z funkcją góra/dół przez ok. 50 minut.
5.Po upieczeniu pozwól ciastu ostygnąć. Gdy ostygnie można je ostrożnie pokroić na kawałki i wyjąć z formy.

Wskazówka:
Zwróć uwagę na czas pieczenia! Jeśli pieczesz ciasto dłużej, będzie mniej wilgotne.
Naczynie żaroodporne o grubych ściankach (szklane, ceramiczne itp.) mogą mieć wpływ na czas pieczenia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g SUCHEJ MIESZANKI
Wartość energetyczna: 1634 kJ/386 kcal
Tłuszcz: 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany: 83 g
w tym cukry: 50 g
Błonnik: 3,6 g
Białko: 4,1 g
Sól: 0,58 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, selera, GORCZYCĘ, ŁUBIN i orzechy.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła.

BIOVEGAN
BP_44560
4005394200858
268 szt.

Opis

Wegetariański
Tak
Wegański
Tak
Certyfikat bio
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Bez glutenu (deklaracja)
Tak
Gwarantowany termin przydatności
90 dni
Masa netto
420 g
Producent / dystrybutor – nazwa i adres
Biovegan GmbH, Biovegan-Allee 1, DE-56579 Bonefeld
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

MIESZANKA NA SERNIKOBROWNIE BEZGLUTENOWA BIO 420 g - BIOVEGAN

23,06 zł