Ta strona wykorzystuje pliki cookie

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności

zamknij
MAKRELA W BIO SOSIE POMIDOROWYM 120 g - PAN DO MAR

MAKRELA FILETY W BIO SOSIE POMIDOROWYM 120 g - PAN DO MAR


PAN DO MAR
Ryby i owoce morza

Certyfikat produkcji ekologicznej

Dodaj do ulubionych
MAKRELA FILETY W BIO SOSIE POMIDOROWYM 120 g - PAN DO MAR

MAKRELA FILETY W BIO SOSIE POMIDOROWYM 120 g - PAN DO MAR

Akceptuję zasady polityki prywatności  

redeem Za ten produkt możesz otrzymać 1 EKO pkt.


16,30 zł
Produkt dostępny

  Darmowa dostawa

dla zamówień od 295 zł

  BLIK i płatności on-line

płatności on-line od Przelewy24

  InPost lub DHL

dogodny sposób dostawy

  Program partnerski

kupony rabatowe za EKO punkty

SKŁADNIKI
filety z MAKRELI (Scomber scombrus) 75 %, pomidor* 14 %, oliwa z oliwek extra virgin* 6 %, cebula*, czosnek*, sól morska. (* składnik z rolnictwa ekologicznego). 24 % składników pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych.

OPIS
Filety z makreli (Scomber scombrus) bez skóry i bez kości ze zrównoważonych i kontrolowanych połowów przybrzeżnych na Atlantyku u północnego wybrzeża Hiszpanii (strefa FAO 27.VIII.c/IX.a).
Ręcznie filetowane i marynowane w domowym ekologicznym sosie pomidorowym z oliwą z oliwek extra virgin.
MAKRELA jest złowiona indywidualnie za pomocą wędek sznurowych, na których przymocowane są kilka haczyków. Rybacy zarzucają wędki sznurowe bezpośrednio nad ławicą makreli. Zapobiega to łowieniu niepożądanych gatunków RYB, delfinów, wielorybów lub ptaków. Ta metoda połowu charakteryzuje się najniższym wynikiem połowu, ale pozwala na najlepszą jakość ryb.
MAKRELA była łowiona przez łodzie z kilku społeczności rybackich w północno - hiszpańskim regionie przybrzeżnym podczas sezonu połowowego od marca do kwietnia na wybrzeżu kantabryjskim. Tutaj obowiązują wytyczne władz hiszpańskiego Ministerstwa Rybołówstwa Morskiego. Określają one liczbę dni połowowych w tygodniu, maksymalny połów na dzień i na gatunek RYB, metodę połowu i minimalną wielkość ryb.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 592 kJ/142 kcal
Tłuszcz: 7,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 4,3 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 1,4 g
Węglowodany: 2,0 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 1,0 g
Białko: 16,3 g
Sól: 0,7 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w zamkniętym, niemetalicznym pojemniku w lodówce i zużyć w ciągu 3 dni

PAN DO MAR
BP_5719
8412439285248
1237 szt.

Opis

Certyfikat bio
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Gwarantowany termin przydatności
180 dni
Masa netto
120 g
Kraj pochodzenia składników
Hiszpania
Bez cukru (w składnikach)
Tak
Producent / dystrybutor – nazwa i adres
ANTONIO PÉREZ LAFUENTE, S.A. , C/ XUNQUEIRA 3, 36620 VILANOVA DE AROUSA (PONTEVEDRA)
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

MAKRELA FILETY W BIO SOSIE POMIDOROWYM 120 g - PAN DO MAR

16,30 zł