Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies możesz zamknąć ten komunikat. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce. Polityka prywatności
OPIS Wysoka zawartość tiaminy (witaminy B1), ryboflawiny(witaminy B2), kwasu foliowego, niacyny, żelaza, cynku i magnezu. Można je dodawać do zimnych i ciepłych potraw, takich jak sałatki, zupy, warzywa i ryż, aby poprawić smak i wartość odżywczą. Aby uniknąć utraty ważnych składników odżywczych, ekologiczne płatki drożdżowe nie należy gotować, lecz posypywać nimi gotowe dania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1358 kJ/323 kcal Tłuszcz: 5,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g Węglowodany: 34 g w tym cukry: 3,0 g Błonnik: 17 g Białko: 27 g Sól: 6,0 g Tiamina: 0,9 mg (82 %)** Ryboflawina: 2,6 mg (186 %)** Kwas foliowy: 840 µg (420 %)** Niacyna: 11 mg (69 %)** Żelazo: 7,0 mg (50 %)** Cynk: 14 mg (140 %)** Magnez: 280 mg (75 %)** (**dziennej referencyjnej wartości spożycia).
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.